Eiropas ierēdņi no Dublinas uz Briseli lidos ar Ryanair

Briseles ierēdņi par taupīgu dzīvošanu varēs mācīties no Dublinas kolēģiem, jo Īrijas valdība savas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā, oficiāliem lidojumiem iecerējusi izmantot zemo cenu aviokompāniju Ryanair.

Īrijas valdība noslēgusi ar Ryanair vienošanos, kuras ietvaros ES amatpersonas varēs lidot no Briseles Šarlero lidostas uz Dublinu tikai par 49,99 eiro, lai tādējādi tiktu ietaupīti papildus finanšu līdzekļi, vēsta Īrijas plašsaziņas līdzekļi. Ryanair ir viena no aviokompānijām, kuras apvienojušās tenderī, lai nodrošinātu ES ierēdņu lidojumus uz Īriju.

 

Saskaņā ar panākto vienošanos, Ryanair arī apsolījis izveidot speciālu «ierēdņu palīdzības tālruņa līniju», kā arī nodrošināt bezmaksas lidojumu maiņas iespējas. Bagāžas cenas gan paliks tādas pašas kā citiem pasažieriem.

Ryanair aprēķinājis, ka, ja Īrijas ES prezidentūras laikā aviokompānija pārvadātu vismaz 1000 Briseles ierēdņu, Dublina ietaupītu aptuveni 3,5 miljonus eiro. Kopumā Ryanair paredz, ka Īrijas prezidentūras laikā šādi lidojumi notiks vismaz 15 tūkstošus reižu.

Īrijas valdība norāda, ka apņēmusies ievērot izdevumus taupošu ES prezidentūru visās iespējamajās jomās. Iepriekš Īrijas valdība tikusi kritizēta par pamatīgajiem tēriņiem gatavojoties prezidentūrai. Tā decembrī valdība saņēma pārmetumus par prezidentūras interneta vietni, kuras izveidošana izmaksājusi 250 tūkstošus eiro. Īrijas valdība pārmetumus noraidījusi, norādot, ka interneta vietne ir svarīgs komunikācijas līdzeklis.

Īrija par ES prezidējošo valsti kļuva 1. janvārī, tādējādi kļūstot par pirmo valsti, kas ieņēmusi šo pozīciju vienlaikus saņemot arī starptautiskās palīdzības programmu. Īrijas valdība tikmēr par savas prezidentūras galveno mērķi noteikusi panākt, ka valsts ir tā vieta, kurā aizsākas visas Eiropas ekonomiskā arveseļošanās. Īrija ES prezidentūru pārņem no līdzšinējās prezidētājvalsts Kipras. Saskaņā ar aprēķiniem – Īrijai ES prezidentūra izmaksās aptuveni 60 miljonus eiro.

Ryanair atceļ visas iespējas nemaksāt papildus nodevas

Ryanair šodien paziņoja, ka atcels visas iespējas izvairīties no kredītkartes papildus maksas + palielinās apkalpošanas maksu par 2%.

Sākot 30.novembri kartes apkalpošanas maksa biļetes cenu palielinās par 2%, kā arī VISĀM kartēm nāksies maksāt 6£/€ par kartes izmantošanu. Mastercard Prepaid un Ryanair Cash Passport turētājiem ir ieviests pārejas periods līdz  21.martam 2013. Vairāk info no paša Ryanair:

Ryanair Introduces 2% Credit Card Fee To Comply With UK OFT Ruling

Ryanair, Europe’s only ultra-low cost airline, today (28 Nov) announced that in order to comply with the UK Office of Fair Trading’s recent ruling on credit card fees it will introduce an avoidable 2% credit card processing fee on all new credit card bookings made from 30 November, to cover credit card payment costs.
Ryanair’s 2% credit card fee can be avoided by using debit cards (including Ryanair Cash Passport cards) or German ELV transfer.
In addition, Ryanair’s €6/£6 admin fee (which covers costs associated with Ryanair’s website, www.ryanair.com) will apply to all new bookings made from 30 November, except those bookings made using a Ryanair Cash Passport in Ireland, Germany and Spain, where admin fees can be avoided until 1 February, 15 February and 21 March 2013, respectively.
This will bring all of Ryanair’s European operations in line with its UK procedures, following the OFT’s ruling.
Ryanair’s Stephen McNamara, said:
 
“Ryanair continues to deliver the lowest fares and a no fuel surcharges guarantee to all our passengers. However, to cover our credit card processing costs and to comply with the UK OFT’s recent ruling, we are introducing a 2% credit card handling fee from 30 November 2012. Passengers can avoid credit card fees by paying for their ultra-low fares with a debit card or a German ELV transfer.

From 30th November, admin fees (€6/£6) will apply to all new bookings, except bookings made with a Ryanair Cash Passport card in Ireland, Germany and Spain where Cash Passport cardholders can continue to avoid admin fees until 1February, 15 February and 21 March respectively.”

Maikls O’Līrijs: Drošības jostas lidmašīnās ir bezjēdzīgas

Pasažieru drošības jostas lidmašīnās ir bezjēdzīgas un avārijas gadījumā nevienu neglābs, uzskata Īrijas zemo cenu lidsabiedrības Ryanair vadītājs Maikls O’Līrijs.

Sarunā ar Lielbritānijas laikrakstu Daily Telegraf viņš norādīja, ka tā vietā pasažieriem vajadzētu atļaut lidojuma laikā stāvēt kājās, jo lidmašīna ir nekas vairāk kā «autobuss ar spārniem».

«Pasarg Dievs, bet, ja lidmašīna kādreiz piedzīvos avāriju, nekādas drošības jostas jūs nepasargās,» sacīja M. O’ Līrijs norādot, ka drošības jostas nav būtisks lidojuma drošības priekšnoteikumus.

«Jums nevajag izmantot drošības jostas Londonas metro. Jūs neizmantojat drošības jostas vilcienos, kas pārvietojas ar 120 jūdzes stundā (aptuveni 190 kilometri stundā) lielu ātrumu un avārijas gadījumā jūs visi būtu beigti,» klāstīja Ryanair vadītājs.

Patlaban Īrijas zemo cenu lidsabiedrības vadītājs cenšas pierunāt varasiestādes ļaut viņam lidmašīnās izveidot speciālas stāvvietu zonas. Biļete šādā zonā maksātu aptuveni vienu britu mārciņu. Kājās stāvētāju zona varētu atrasties lidmašīnas astes daļā un pēc tās būtu liels pieprasījums.

«Ja jūs cilvēkiem piedāvājat sēdvietas par 25 mārciņām, bet stāvvietas – par vienu mārciņu, es varu garantēt, ka pirmās izpirks stāvvietas,» sacīja M. O’ Līrijs.

Savukārt nolaišanās laikā kājās stāvošiem pasažieriem vajadzētu tikai stingrāk balstīties uz rokturiem un viss būtu kārtībā, uzskata M. O’ Līrijs.

Ryanair vadītājs arī uzskata, ka lidošana vairs nav jāuzskata par luksusa pasākumu, jo pasažierus tagad interesēt tikai kā ātrāk un vienkāršāk nonākt galamērķī. «Mums vajadzētu izmantot šīs iespējas. Problēma ar aviāciju ir tāda, ka piecdesmit gadus tajā bija pilns ar cilvēkiem, kas uzskatīja ka lidošana ir brīnišķīgs seksuāls piedzīvojums; ka tas ir Džeimsam Bondam līdzīgs dzīvesveids un mēs visi lidosim pirmajā klasē. Patiesībā tas tikai ir autobuss ar spārniem,» klāstīja M. O’ Līrijs.

Ryanair apsver iespēju ieviest maksu par pasažieru rokas bagāžu

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» apsver iespēju ieviest maksu par pasažieru rokas bagāžu.

Lidsabiedrības izpilddirektora vietnieks Maikls Koulijs skaidroja, ka maksa par bagāžu tiek apsvērta jau ilgi. Rokas bagāža ir viens no pēdējiem pakalpojumiem, ko aviokompānijas piedāvā bez maksas.

«Ryanair» izpilddirektors Maikls O’Līrijs iepriekš ir nācis klajā ar vairākiem ekstravagantiem papildu peļņas gūšanas priekšlikumiem, tostarp ieviest maksu par tualešu izmantošanu lidmašīnā. Šis ierosinājums gan pagaidām nav realizēts.

Šā finanšu gada pirmajā pusē no aprīļa līdz septembrim «Ryanair» peļņa pieaugusi līdz 596 miljoniem eiro (408,2 miljoni latu) , salīdzinot ar 544 miljoniem eiro (380,8 miljoni latu) iepriekšējā gada attiecīgajā laika posmā.

Vidējais pasažieru skaits šajā periodā pieaudzis par 6%, no 44,7 miljoniem līdz 48 miljoniem, bet apgrozījums palielinājies par 15%, sasniedzot trīs miljardus eiro (2,1 miljards latu), vēsta «Baltic Ireland».

Ryanair uzsāk lidojumus no Rīgas uz Mančesteru, kā arī atjauno reisus uz Brēmeni Vācijā

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība Ryanair trešdien uzsākusi lidojumus no Rīgas uz Mančestru Lielbritānijā. Aviokompānija reisus ar gaisa kuģi Boeing 737 – 800 veiks divas reizes nedēļā – trešdien un svētdien, un lidojums ilgs divas stundas un 40 minūtes.

Par godu pirmā reisa atklāšanai tikusi pagatavota īpaša kūka futbola laukuma formātā ar pazīstamās futbola komandas Manchester United logotipu. Ņemot vērā futbola popularitāti Mančesterā, pirmā reisa pasažieriem tika dāvātas arī mini šokolādes futbola bumbas, informē lidosta Rīga.

Lidosta arī atgādina, ka no ceturtdienas, 8. novembra, aviosabiedrība Ryanair atsāks lidojumus uz Brēmeni Vācijā.

Cenas sākot no 22 LVL:

Booking Period: Tue 6 Nov 12 – Thu 8 Nov 12
Travel Period: Tue 20 Nov 12 – Thu 31 Jan 13
Applicable Days: Mon – Thurs (Subject to availability)
Offer Advance Purchase: 14 Days

Manchester Airport (MAN)
Kā nokļūt no Mančesteres lidostas uz centru un atpakaļ

No lidostas Mančesterā var nokļūt ar taksometru, kura cena ir 15 paundi, brauciens ilgst apmēram 30 minūtes.
Bet lētākais variants ir ar vilcienu, kurš kursē katras 20 minūtes un tā cena ir 3 paundi, kā arī ar autobusu.

 

Lidot no Rīgas ar Ryanair kļūs sarežģītāk – papildus drošības nodeva 7 eiro apmērā jāmaksā lidostā

Nepietiek jau ar to, ka jāmaksā šī papildus drošības nodeva 7 eiro apmērā, bet klāt vēl nāk nevajadzīgs laika patēriņš to darot, jo Ryanair lidojumiem no Rīgas to būs iespējams izdarīt tikai lidostā.

Ryanair iečekošanās rindas jau šobrīd ir garākās lidostā un nu tās kļūs vēl garākas un lidojot ar Ryanair no Rīgas lidostas būs jāieplāno papildus 5 līdz pat 15 minūtes, lai norēķinātos par papildus drošības nodevu.

Rīgas lidosta ziņo:

Ar 2012. gada 1. janvāri stāsies spēkā jauna kārtība, kādā turpmāk tiks iekasēta nodeva par lidostā īstenotajiem drošības pasākumiem. Visas lidostā „Rīga” strādājošās aviosabiedrības, izņemot RYANAIR, ir piekritušas drošības nodevu iekļaut biļetes cenā, līdz ar to lielākā daļa lidostas pasažieru izmaiņas visticamāk pat nepamanīs.

„Aviācijā drošība ir viena no svarīgākajām prasībām, par kuru jārūpējas gan aviosabiedrībām, gan lidostai. Aviosabiedrība nevar patvaļīgi atteikties no drošības standartu ievērošanas. Tāpēc lidosta RYANAIR vietā iekasēs drošības nodevu, nodrošinot aviosabiedrības pasažieriem personīgo un viņu bagāžas drošības pārbaudi, kā arī citus ar drošības prasību ievērošanu saistītos pakalpojumus,” norāda lidostas „Rīga” valdes loceklis Aldis Mūrnieks, aicinot RYANAIR pasažierus pievērst pastiprinātu uzmanību jaunajai kārtībai.

Tiem RYANAIR pasažieriem, kuri biļetes iegādāsies ar 2012. gada 1. janvāri, pirms izlidošanas būs jāveic drošības nodevas samaksa 7 eiro jeb 4,92 latu apmērā. Drošības nodevas apmaksu varēs veikt:

• reģistrējoties reisam lidostā „Rīga” (ar bankas maksājumu karti);
• aviokompānijas RYANAIR biļešu kasēs lidostā „Rīga” (skaidrā naudā vai ar bankas maksājumu karti);
• lidostas pakalpojumu birojā „Sveicināti Rīgā!” (ielidošanas sektors „E” – skaidrā naudā vai ar bankas maksājumu karti).

Apmaksu varēs veikt tikai latos. Lai nenotiktu aizkavēšanās, starptautiskās lidostas „Rīga” administrācija lūdz RYANAIR pasažierus reģistrācijai un drošības samaksas veikšanai ierasties lidostā vismaz divarpus stundas pirms lidojuma.

No drošības maksas ir atbrīvoti tranzīta un transfēra pasažieri, kā arī tie pasažieri, kuri nav sasnieguši divu gadu vecumu. Drošības maksa nav jāmaksā arī tiem pasažieriem, kuri aviobiļeti iegādājas līdz 2011. gada 31. decembrim. Šajā gadījumā, izejot drošības pārbaudi, pasažierim būs jāapliecina aviobiļetes iegādes datums, uzrādot no RYANAIR saņemto izdrukāto biļetes pirkuma apstiprinājuma e-pastu.

Drošības nodeva ietver pasažieru drošības pārbaudi, pasažieru reģistrētās un rokas bagāžas pārbaudi, lidostas drošības un krīzes vadības (tajā skaitā glābšanas) nodrošināšanu, kā arī valsts aģentūras “Civilās aviācijas aģentūra” gaisa kuģu lidojumu drošuma un civilās aviācijas drošības uzraudzības nodrošināšanas pasākumus.

Līdz šim drošības nodeva tika finansēta no valsts budžeta līdzekļiem, proti, par visu Latvijas nodokļu maksātāju naudu, tai skaitā, arī to, kas nelido. Tā kā valdība lēma ar nākamo gadu nefinansēt drošības funkciju lidostā, tika izstrādāta jauna kārtība, kas paredz, ka turpmāk nodeva tiks iekasēta tikai no izlidojošajiem aviopasažieriem.

Papildu informācija par jauno kārtību lasīt tālāk Turpiniet lasīt

Lidojumi no Rīgas būs dārgāki – Ryanair sola samazināt reisus no Rīgas

LTV raidījumam “Panorāma” ziņo:

Zemo cenu lidsabiedrība „Ryanair” sola samazināt reisus no Rīgas lidostas, ja tai vajadzēs no saviem pasažieriem iekasēt drošības maksu. To šodien Latvijas Televīzijai apstiprināja aviopārvadātāja oficiālie pārstāvji. Par jauno nodokli visiem no Rīgas izlidojošiem pasažieriem vakar vienojās valdība. Maksa būs 4.50LVL. Ar to lidosta „Rīga” pievienosies vairāku Vācijas, Lielbritānijas un Īrijas lidostām, kur jau ir ieviesta šāda drošības maksa.

Līdz ar to visiem, kas izmantos lRīgas lidostu nāksies rēķināties ar papildus izmaksām. Skumji!

Ideja – Pavadi Latvijas dzimšanas dienas brīvdienas Norvēģijā

Sveiki!

Šodien uzdūros lieliskam piedāvājumiem tiem, kas saka, ka nekad Ryanair nevar atrast lētās biļetes!

18.novembris Latvijā ir brīvs, līdz ar to iespēja uztaisīt lielisku īso ceļojumu 4 dienu garumā iztērējot tikai vienu atvaļinājuma dienu.

Izlidojot 17.novembra vakarā no Rīgas uz Oslo un atgriežoties 21.novembrī, tas viss tev izmaksās tikai 8 lati un 60 santīmi!

Vnk lieliski, tāpēc pasteidzies!

Neiekrītiet kārtējā Ryanair jauninājumā kā jums likt maksāt vairāk

Ryanair ir zemo cenu aviokompānija un tāda tā ir bijusi jau ilgu laiku, bet neviens bizness nevar darboties neko nepelnot un ja viņi pārdod ļoti lētas biļetes, tad visu laiku meklē jaunus veidus kā tomēr no klienta iekasēt pēc iespējas vairāk. Sākot jau ar dažādām maksām pērkot biļetes – nodokļi, online checking, kaut kāds EU 261 Levy – tās ir redzamās maksas, ko pētot biļetes uzreiz var pamanīt un principā jau ir vienalga no kā tā biļetes cena sastāv, bet..

Tad turpinot iepirkšanos nākas secināt, ka tā cena ir tālu no galējās. Pirmkārt jau tiem, kas nav iemācijušies ceļo tikai ar rokas bagāžu nāksies škirties no gana lielass summas par nododamo bagāžu sākot no 15, līdz pat 35LVL (lidojumā Kauņa – Rodas sala). Nākamais, no kā viegli izvairīties ir dažādas apdrošināšanas, priority boarding, sms konfirmācija, un ryanair speciālā soma vai viesnīcas un auto noma – tur vienkārši atķesējam, ka neko tādu nevēlamies.

Nākamā maksa ir par kredītkartes izmantošanu, kas šobrīd atkarībā no lidojuma ir apmēram 4.50 LVL par katru reisu. Tātad, ja lido uz siltajām zemēm ar savienoto reisu, tad tev tikai par to, ka tev nav MasterCard prepaid karte nāksies piemaksāt 18 LVL katram, ja lidojam piemēram 4 cilvēki, tad attiecīgi x4. Tāpēc tiešām iesaku apjautāties draugiem, vai viņiem nav šāda MasterCard prepaid karte, un ja nav tad iesaku tādu nokārtot, ko iespējams izdarīt dažādos veidos, un izmaksas ir sākot ar 10EUR gadā.

Bet raksta mērķis bija pastāstīt par pašu jaunāko no kā būtu jāuzmanās. Par jauno Ryanair valūtas maiņas kursa piedāvājumu, kas kā jau noprotat ir ļoti neizdevīgs. Tas  tiks automātiski piedāvāts, ja maksājuma valūta atšķirsies no tavas kredītkartes konta valūtas. Piemērā maksāju LVL, bet izmantoju MasterCard kredītkarti, kas ir EUR valūtā. Tiklīdz ievadi savu kredītkartes nr, sistēma saprot, ka valūtas atšķiras un Ryanair jau sāk priecāties, ka būs papildus ienākumi.

Ļoti labi, ka Ryanair vismaz painformē, ka viņi grasās no EUR kartes noņemt 84 EUR, nevis kā biji plānojis apmēram 80EUR. Viņi piedāvā tev nofiksēt kursu, kas ir tik ļoti neizdevīgs, ka nekur citur es tik neizdevīgu kursu neesmu redzējis, viņu piedāvātais EUR kurss ir ~0.665 LVL par EUR, starpība veido 5% (!!!), tā, protams, nav tik liela summa, ja pērkam biļetes pa 10 lati, bet ja tomēr pērc biļetes, kas kopumā maksā virs 100 LVL, tie ir vēl papildus 5 LVL par neko.
Bet labā ziņa ir tā, ka zinot, ka tā notiks, var pievērst papildus uzmanību un atķeksēt, ka tomēr šādu super piedāvājumu no Ryanair nevēlies. Augšējā zīmējumā jāspiež ir More Information, un tad jāizņem ķeksītis, kaut arī viņi brīdina un neiesaka, tev to darīt!

Es tev to iesaku un iesaki arī saviem draugiem un paziņām, lai zin, ka pērkot biļetes ir ļoti jāuzmanās.

Veiksmīgus un Lētus ceļojums!!!

Biļetes Rīga – Roma – Rīga pa 35 LVL

Šobrīd Ryanair lapā uz vairākiem datumiem vasarā ir iespējams iegādāties tiešām lētus lidojumus no Rīgas uz Romu. Lētākais, ko es redzēju bija 34 lvl turp atpakaļ.

Oficiālā akcija ir ka sākot 14.79 LVL vienā virzienā, ja pērk

Booking Period: Fri 6 May 11 – Mon 9 May 11
Travel Period: Mon 4 Jul 11 – Thu 28 Jul 11

Bet es atradu ari vairakus lidojumus arī Jūnijā un Augstā. Tāpēc ceļojiet viegli, bez bagāžas un izbaudiet Itāliju  karstākajos mēnešos, lai ir patīkami atgriezties pie mūsu mērenajām vasarām.